4 portioner
Du behöver:
¤ 550 g deli-falukorv
¤ 3 dl matlagningsgrädde
¤ 3 msk tomatpuré
¤ 2 tsk soja
¤ 2 tsk senap
¤ 1 stor gul lök
¤ Ris
¤ Grönsaker (t.ex. haricots verts eller broccoli)
¤ Vitlökspulver
¤ Salt och peppar
¤ Fryst persilja
Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningarna. Tillaga grönsakerna.
2. Hacka 1 gul lök. Skär 550 g falukorv i bitar.
3. Fräs löken i smör, ta upp och lägg på en tallrik. Stek falukorven tills den previs börjar få färg, krydda med peppar, vitlökspulver och lite salt.
4. Tillsätt 3 msk tomatpuré och låta steka en stund. Blanda i 3 dl grädde, 2 tsk soja och 2 tsk senap. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter, rör om då och då.
5. Servera med kokt ris och grönsaker. Toppa med persilja.
Kommentera