4 portioner
 
Du behöver:
¤ 550 g deli-falukorv
¤ 3 dl matlagningsgrädde
¤ 3 msk tomatpuré
¤ 2 tsk soja
¤ 2 tsk senap
¤ 1 stor gul lök
¤ Ris
¤ Grönsaker (t.ex. haricots verts eller broccoli)
¤ Vitlökspulver
¤ Salt och peppar
¤ Fryst persilja
 
Gör så här:
 
1. Koka riset enligt anvisningarna. Tillaga grönsakerna.
 
2. Hacka 1 gul lök. Skär 550 g falukorv i bitar.
 
3. Fräs löken i smör, ta upp och lägg på en tallrik. Stek falukorven tills den previs börjar få färg, krydda med peppar, vitlökspulver och lite salt.
 
4. Tillsätt 3 msk tomatpuré och låta steka en stund. Blanda i 3 dl grädde, 2 tsk soja och 2 tsk senap. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 10 minuter, rör om då och då.
 
5. Servera med kokt ris och grönsaker. Toppa med persilja.

Kommentera

Publiceras ej