Lyxig efterrätt - 10 portioner
Du behöver
¤ 200 g vit choklad
¤ 200 g smör
¤ 0,5 g saffran (1 påse)
¤ 3 ägg
¤ 2,5 dl strösocker
¤ 2 dl vetemjöl
¤ ev florsocker
Du behöver
¤ 200 g vit choklad
¤ 200 g smör
¤ 0,5 g saffran (1 påse)
¤ 3 ägg
¤ 2,5 dl strösocker
¤ 2 dl vetemjöl
¤ ev florsocker
¤ Vispgrädde till servering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält 200 g smör i en kastrull, ta kastrullen från värmen. Tillsätt 200 g vit choklad och rör tills all choklad har smält. Häll i 1 påse saffran (0,5 g).
3. Rör ihop 2,5 dl strösocker och 2 dl vetemjöl. Häll i chokladsmeten i mjölblandningen. Tillsätt 3 ägg och rör smeten smidig.
4. Häll smeten i den smorda formen, grädda i nedre delen av ugnen 20-30 minuter (den ska vara rejält kladdig, kakan sätter sig när den kallnar).
5. Låt kakan svalna, ställ in i kylen (gärna över natten). Servera med vispad grädde.
Bild och recept kommer ursprungligen från Matplatsen.
Kommentera