En äppelpaj med den perfekta kombinationen av sött, surt och salt - 6 portioner
Du behöver:
¤ 2-3 äpplen
¤ 1,5 dl + 2 tsk socker
¤ 2 dl vetemjöl
¤ 1 dl havregryn
¤ 1 tsk kanel
¤ 1,5 tsk + 1 krm flingsalt
¤ 125 g smör + smör till formen
¤ Vaniljsås
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och smöra en ugnsform.
2. Lägg 125 g smör i en bunke och skär i bitar. Tillsätt 2 dl vetemjöl och 1 dl havregryn och nyp ihop till en smulig massa. Blanda i 1,5 dl socker och 1,5 tsk flingsalt.
3. Skala och kärna 2-3 äpplen och skär i skivor. Lägg äppelskivorna i formen och strö över 2 tsk socker, 1 tsk kanel och 1 krm flingsalt.
4. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera med vaniljsås.
Receptet kommer ursprungligen från ica.se