4 portioner
Du behöver:
¤ Ris
¤ 500 g fläskfilé
¤ 1-2 purjolökar
¤ 1 msk smör (till stekning)
¤ 2,5 dl mellangrädde
¤ 0,5 dl mango chutney, medelstark
¤ 1 dl köttbuljong
¤ 1 msk kinesisk soja
¤ 1 tsk vinäger
¤ 1 tsk ingefära
¤ Salt och peppar
¤ Grönsaker till servering
Gör så här:
1. Skär 500 g fläskfilé i bitar. Skölj och skiva 1-2 purjolökar.
2. Koka riset enligt anvisningarna. Förbered grönsakerna.
3. Fräs purjolöken i en stekpanna, flytta över till en gryta eller stor kastrull. Bryn fläskfilén i pannan. Salta och peppra. Flytta köttet till grytan.
4. Blanda ner 0,5 dl mango chutney, 2,5 dl mellangrädde, 1 dl köttbuljong, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk vinäger samt 1 tsk ingefära. Rör och låt puttra ca 10 minuter.
5. Servera grytan med ris och grönsaker.
Kommentera