4 portioner
Du behöver:
¤ Pasta (t.ex. tagliatelle)
¤ 4 laxfiléer
¤ 250 g avrunnen fryst bladspenat
¤ 2 dl créme fraîche
¤ 1,5 dl riven lagrad ost
¤ 1 dl hackade valnötter
¤ 1-2 vitlöksklyftor
¤ 0,5-1 kruka färsk basilika
¤ 1 citron
¤ Grönsallad till servering
¤ Salt och peppar
Gör så här:
1. Tina 4 laxfiléer och 250 g (avrunnen) bladspenat i god tid. Krama ur vattnet ur bladspenaten och klipp i bitar.
2. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna.
4. Riv osten (1,5 dl). Hacka 1 dl valnötter. Skala 1-2 vitlöksklyftor. Klipp bladen från 0,5-1 kruka basilika i bitar.
5. Blanda 2 dl créme fraîche med spenat, riven ost, valnötter, pressad vitlök och basilika. Häll i 0,5 tsk salt och lite vitpeppar.
6. Bred blandningen på laxen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Förbered salladen. Riv skalet från 1 citron.
7. Blanda pastan med olja och rivet citronskal. Servera pasta och lax med salladen.
Kommentera