Enkelt med lyxigt - 4 portioner
Du behöver:
¤ Ca 300 g pasta (t.ex. rigatoni eller parpardelle)
¤ 400-500 g färska kantareller
¤ 1,5 dl torrt vitt vin + extra för pausdrickande
¤ 2 dl vispgrädde
¤ 25-50 g smör
¤ 2 dl riven parmesanost
¤ 2 charlottenlökar
¤ 2 vitlöksklyftor
¤ Ett paket färsk bladpersilja
¤ Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna. När du häller av pastan, se till att spara lite av pastavattnet.
2. Riv 2 dl parmesanost och hacka bladpersilja. Hacka 2 charlottenlökar. Skala och hacka 2 vitlöksklyftor. Skär 400-500 g kantareller i bitar.
3. Fräs charlottenlök och vitlök i en rejäl klick smör. När löken är mjuk, tillsätt 1,5 dl vitt vin och låt koka under omrörning tills vinet avdunstar. Ta upp och lägg löken på en tallrik.
4. Drick ett glas vitt vin.
5. Stek kantarellerna i smör på ganska hög värme tills svampen är urvattnad. Tillsätt en rejäl klick smör, 2 dl vispgrädde samt salt och peppar. Blanda ner löken.
6. Häll 2 slevar pastavatten i stekpannan med kantarellerna och blanda ner pastan. Tillsätt 1 dl riven parmesanost.
7. Servera kantarellpastan med hackad bladpersilja och riven parmesanost (och mer vin).
Receptet är en blandning av olika källor.
Svamp,
Kommentera