4-5 portioner
Du behöver:
¤ Potatis eller färsk gnocchi
¤ Ca 700 g färsk kycklingfilé
¤ 2 vitlöksklyftor
¤ 1 burk strimlade soltorkade tomater
¤ 3 dl smetana (eller 2 dl smetana + 1,5 dl vispgrädde)
¤ 1 paket fetaost
¤ 1 dl kycklingfond
¤ 2 tsk torkad timjan
¤ Flingsalt och svartpeppar
¤ Färsk basilika (till garnering)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Förbered tillbehören (t.ex. gör potatisklyftor eller stek gnocchi).
2. Finhacka 2 vitlöksklyftor och strimla 1 burk soltorkade tomater. Rensa ca 700 g kycklingfilé och dela eventuellt filéerna i två delar.
3. Fräs kycklingen i en stekpanna tills den får lite färg och salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form.
4. Fräs vitlök med soltorkade tomater i några minuter. Krydda med 2 tsk torkad timjan och häll i 1 dl kycklingfond. Tillsätt 3 dl smetana och 1 paket smulad fetaost. Blanda och låt såsen sjuda. Häll såsen över kycklingen i formen.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Garnera gratängen med färsk basilika och servera med klyftpotatis eller stekt gnocchi.
Receptet kommer ursprungligen från Paulas blogg.
Kommentera