ca 3 portioner
 
Du behöver:
¤ 2,5 dl Jack Daniels whiskey
¤ 2,5 dl vispgrädde
¤ 1 vitlöksklyfta
¤ 1 krm soja
¤ 1 tsk tomatpuré
¤ 0,5-1 hönsbuljongtärning
¤ Spiskummin
¤ Paprikapulver
¤ Salt och peppar
¤ 2 tsk socker
¤ Mjöl att reda med
¤ Smör för stekning
 
Gör så här:
 
1. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs vitlöken i en klick smör i en kastrull. Smula i 0,5-1 hönsbuljongtärning och tillsätt 1 krm soja, fräs ytterligare en stund.
 
2. Häll i 2,5 dl Jack Daniels whiskey och krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. 
 
3. Tillsätt 1 tsk tomatpuré, 2 tsk socker samt red med lite mjöl. Häll i 2-3 dl vispgrädde och låt sjuda i en timme på låg värme, rör om då och då.
 
4. Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov. Servera med exempelvis stekt oxfilé och hasselbackspotatis. Njut!

Kommentera

Publiceras ej