Frukostbullar som jäser under natten och bakas ut på morgonen - ca 10 bullar
Du behöver:
¤ 25 g jäst (ett halvt paket)
¤ 5 dl kallt vatten
¤ 1 tsk salt
¤ 1 dl grahamsmjöl
¤ 9 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula 25 g jäst i en bunke. Tillsätt 1 dl kallt vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt 4 dl kallt vatten, 1 tsk salt, 1 dl grahamsmjöl och ca 9 dl vetemjöl (lite i taget). Arbeta ihop degen som ska vara kladdig.
3. Täck med plastfolie och ställ in bunken i kylskåpet över natten.
4. Sätt ugnen på 225° varmluft. Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter och låt svalna på galler.
Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat.