Klassisk indisk husmansrätt, mild och snabblagad - 6 portioner
Du behöver:
¤ 400 g halloumi
¤ 1 scharlottenlök
¤ 2 vitlöksklyftor
¤ 2 msk riven ingefära
¤ 2 tomater
¤ 2 msk tomatpuré
¤ 1 msk garam masala
¤ 390 g krossade tomater
¤ 2 dl grädde
¤ 1 grönsaksbuljongtärning
¤ 1 dl vitt matlagningsvin (kan skippas)
¤ 200 g färsk bladspenat
¤ Ris
¤ Sallad till servering

Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Tärna 400 g halloumi och stek gyllene i en stor stekpanna, ta upp och lägg på en tallrik.
3. Skala och klyfta 1 scharlottenlök, skala och hacka 2 vitlöksklyftor, skala och riv 2 msk ingefära. Hacka 2 tomater.
4. Hetta upp olivolja i stekpannan, fräs lök, vitlök, ingefära, 2 msk tomatpuré och 1 msk garam masala i 3-4 minuter.
5. Tillsätt hackade tomater, 390 g krossade tomater, 2 dl grädde, 1 buljongtärning och ev 1 dl vitt matlagningsvin.
6. Låt sjuda 6-7 minuter, vänd ner 200 g bladspenat och blanda i halloumin. Servera med ris och sallad.
Receptet kommer ursprungligen från ICA.