Klassisk ugnspannkaka - 4 portioner
 
Du behöver
¤ 2 paket bacon
¤ 4 ägg
¤ 8 dl mjölk
¤ 4 dl vetemjöl
¤ 0,5-1 tsk salt
¤ Sylt
¤ Sallad eller morötter till servering
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en långpanna.
 
2. Klipp ner 2 paket bacon i långpannan och ställ in i ugnen i tio minuter.
 
3. Blanda 4 dl mjöl med 0,5-1 tsk salt. Rör ner 8 dl mjölk lite i taget och knäck sedan i 4 ägg. Vispa till en slät smet.
 
4. Häll ner blandningen i långpannan under omrörning och ställ in mitt i ugnen i 20-25 minuter.
 
5. Servera med sylt och sallad eller rivna morötter.
 
Recept kommer ursprungligen från Jennys matblogg.
Save
Save

Kommentera

Publiceras ej