Vegetariskt middagsrecept - 4 portioner
Du behöver:
¤ 1 pkt färdigkokta röda linser (285 g) eller 2 dl torra röda linser
¤ 150 g fetaost
¤ 50 g babyspenat
¤ 3 dl crème fraîche
¤ 1 pkt färska lasagneplattor (250 g)
¤ 1 burk tomatsås m basilika (ca 500 g)
¤ 3 dl riven ost
¤ Sallad och körsbärstomater till servering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
2. Koka 2 dl röda linser i ca 10 minuter eller skölj 285 g färdigkokta röda linser i en sil. Blanda linserna med 150 g fetaost, 50 g sköljd spenat och 3 dl crème fraîche till en röra.
3. Placera ut lasagneplattorna och fördela röran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem i formen.
4. Täck rullarna med 500 g tomatsås och 3 dl riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter och servera med exempelvis sallad och tomater.
Receptet kommer ursprungligen från Coop.
1 kommentarer
Jonas
04 Dec 2017 18:53
Kul blogg, jag gjorde från okokta linser. Tog 2 dl som fick puttra 10 min. Blev nästan 400 gram men upplevde inte att det var för mycket 😃
Kommentera