Smakrik, lättlagad gryta - 4 portioner
 
Du behöver:
¤ 4 kycklingfiléer
¤ 4 portioner pasta, t.ex. tagliatelle
¤ 2 tsk rosmarin
¤ 2 tsk senap
¤ 4 tsk soja
¤ 6 msk röd vinbärsgelé
¤ 3 msk kycklingfond
¤ 2 msk citronsaft
¤ 5 dl vispgrädde
¤ 2 tsk maizena + vatten
¤ salt och peppar
¤ grönsaker till servering
 
Gör så här:
 
1. Rensa 4 kycklingfiléer och skär dem i bitar. Stek i en stor stekpanna tills bitarna inte längre är rosa, salta och peppra. Häll eventuellt av lite av spadet om det är mycket kvar.
 
2. Koka upp vatten till pastan i en kastrull eller vattenkokare.
 
2. Blanda 2 tsk rosmarin, 2 tsk senap, 4 tsk soja, 6 msk röd vinbärsgelé, 3 msk kycklingfond och 2 msk citronsaft i en bunke (gärna med hällpip). Blanda i 3 dl vispgrädde och häll sedan gräddblandningen i stekpannan med kyckling.
 
4. Tillsätt ytterligare 2 dl vispgrädde, låt grytan koka upp och sjuda i ca 10 minuter. Red ca 2 tsk maizena i vatten och häll i grytan efter ungefär halva tiden.
 
5. Koka 4 portioner pasta enligt anvisningarna på paketet. Servera pastan och kycklinggrytan med exempelvis kokt broccoli.
 

Kommentera

Publiceras ej