Härlig lättlagad helgmiddag - 4 portioner
 
Du behöver:
¤ 4 tinade portionsbitar torskrygg
¤ 1 dl salt
¤ 1 citron
¤ 4 portioner risoni
¤ 1 buljongtärning
¤ 3-4 dl crème fraîche
¤ 1-2 dl riven ost
¤ 0,5 knippe dill
¤ salt och peppar
¤ sallad till servering
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp pastavatten med 1 buljongtärning.
 
2. Häll 10 dl vatten, 1 dl salt och rivet skal från 1 citron i en bunke. Lägg i 4 portionsbitar torskrygg och låt rimmas i ca 15 minuter. Ta sedan upp torskbitarna och skölj av snabbt i kallt vatten, lägg i smord ugnform och tillaga i ca 15 minuter. Ställ en långpanna med vatten långt ner i ugnen.
 
3. Koka 4 portioner risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda i 1-2 dl crème fraîche och 1-2 dl riven ost.
 
4. Blanda 2 dl crème fraîche med 0,5 knippe dill, saften från 1 citron samt salt och peppar i en skål.
 
5. Servera torsken med risoni, dillsåsen och sallad.

Kommentera

Publiceras ej