Matig och smakrik chili - 5 portioner
Du behöver:
¤ 1 gul lök
¤ 2 vitlöksklyftor
¤ 500 g nötfärs
¤ 1 msk oregano
¤ 1 msk spiskummin
¤ 1 msk paprikapulver
¤ 1 tsk chiliflakes
¤ 400 g krossade tomater
¤ 0,5 köttbuljongtärning + 2,5 dl vatten
¤ 1 msk rödvinsvinäger
¤ 1 förp svarta bönor (à 380 g)
¤ Tortillabröd
¤ Sallad
¤ Picklad rödlök
¤ Avocado
¤ Gräddfil
Gör så här:
1. Blanda 0,5 köttbuljongtärning och 2,5 dl vatten till en buljong.
2. Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta, fräs i en stekpanna och häll över blandningen i en gryta eller stor kastrull.
3. Stek 500 g köttfärs och flytta över till grytan/kastrullen. Tillsätt 1 msk oregano, 1 msk spiskummin, 1 msk paprikapulver och 1 tsk chiliflakes, fräs ytterligare ett par minuter.
4. Tillsätt 400 g krossade tomater, köttbuljong och 1 msk rödvinsvinäger och låt sjuda ca 20 minuter.
5. Häll en förpackning svarta bönor (380 g) i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
6. Lägg i bönorna i chilin, smaka av med salt och eventuellt mer vinäger, och låt sjuda lite till.
7. Servera chilin med exempelvis tortillabröd, sallad, avocado, picklad rödlök och gräddfil.
Receptet kommer ursprungligen från ICA