Matig och smakrik chili - 5 portioner
Du behöver:
¤ 1 gul lök
¤ 2 vitlöksklyftor
¤ 500 g nötfärs
¤ 1 msk oregano
¤ 1 msk spiskummin
¤ 1 msk paprikapulver
¤ 1 tsk chiliflakes
¤ 400 g krossade tomater
¤ 0,5 köttbuljongtärning + 2,5 dl vatten
¤ 1 msk rödvinsvinäger
¤ 1 förp svarta bönor (à 380 g)
¤ Tortillabröd
¤ Sallad
¤ Picklad rödlök
¤ Avocado
¤ Gräddfil
Gör så här:
1. Blanda 0,5 köttbuljongtärning och 2,5 dl vatten till en buljong.
2. Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta, fräs i en stekpanna och häll över blandningen i en gryta eller stor kastrull.
3. Stek 500 g köttfärs och flytta över till grytan/kastrullen. Tillsätt 1 msk oregano, 1 msk spiskummin, 1 msk paprikapulver och 1 tsk chiliflakes, fräs ytterligare ett par minuter.
4. Tillsätt 400 g krossade tomater, köttbuljong och 1 msk rödvinsvinäger och låt sjuda ca 20 minuter.
5. Häll en förpackning svarta bönor (380 g) i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
6. Lägg i bönorna i chilin, smaka av med salt och eventuellt mer vinäger, och låt sjuda lite till.
7. Servera chilin med exempelvis tortillabröd, sallad, avocado, picklad rödlök och gräddfil.
Receptet kommer ursprungligen från ICA
Kommentera