Lyxiga vegetariska hamburgare - 2 portioner
¤ 200 g halloumi
¤ Briochehamburgerbröd
¤ Sallad (t.ex. romansallad)
¤ En tomat
¤ Majonnäs
¤ Sambal Oelek
¤ Picklad rödlök
¤ 1 Avokado
¤ Salt, peppar, chiliflakes
¤ 300-400 g potatis
¤ Rosmarin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta 300-400 g potatis, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och rosmarin, ställ in i ugnen tills potatisen är gyllenbrun.
2. Skölj sallad och tomat, skiva tomaten.
3. Blanda majonnäs med sambal oelek i en skål, tillsätt eventuellt lite chilipeppar.
4. Mosa en avokado i en skål och blanda med salt, peppar och chiliflakes.
5. Skiva 200 g halloumi och stek i olja i en stekpanna.
6. Bygg burgare med briochebröd, sallad, halloumi, avokadoröra, chilimajonnäs, tomat och picklad rödlök. Servera med klyftpotatis.
Kommentera