Lyxiga vegetariska hamburgare - 2 portioner

Du behöver:
¤ 200 g halloumi 
¤ Briochehamburgerbröd 
¤ Sallad (t.ex. romansallad)
¤ En tomat
¤ Majonnäs 
¤ Sambal Oelek 
¤ Picklad rödlök 
¤ 1 Avokado
¤ Salt, peppar, chiliflakes
¤ 300-400 g potatis 
¤ Rosmarin

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta 300-400 g potatis, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och rosmarin, ställ in i ugnen tills potatisen är gyllenbrun.

2. Skölj sallad och tomat, skiva tomaten.

3. Blanda majonnäs med sambal oelek i en skål, tillsätt eventuellt lite chilipeppar.

4. Mosa en avokado i en skål och blanda med salt, peppar och chiliflakes.

5. Skiva 200 g halloumi och stek i olja i en stekpanna.

6. Bygg burgare med briochebröd, sallad, halloumi, avokadoröra, chilimajonnäs, tomat och picklad rödlök. Servera med klyftpotatis.  



Kommentera

Publiceras ej