Lagom till frukost för 3 personer
 
Du behöver:
¤ 4,5 dl vetemjöl
¤ 2 tsk bakpulver
¤ 2 krm salt
¤ 50 g smör
¤ 2 dl filmjölk (eller mjölk)
¤ Ost, marmelad eller övriga pålägg
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader och täck en plåt med baklåtspapper.
 
2. Blanda 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 krm salt i en bunke. Finfördela 50 g smör i mjölblandningen med fingertopparna.
 
3. Tillsätt 2 dl filmjölk och arbeta samman degen. Dela i två delar och lägg delarna på plåten, tryck ut till runda kakor ca 1,5 cm tjocka.
 
4. Skåra varje kaka och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
5. Låt sconeskakorna svalna några minuter under bakduk på ett galler. Servera med smör, ost och marmelad
 
Receptet kommer ursprungligen från Interskol Hemskunskapsbok år 2000

Kommentera

Publiceras ej