Lagom till frukost för 3 personer
Du behöver:
¤ 4,5 dl vetemjöl
¤ 2 tsk bakpulver
¤ 2 krm salt
¤ 50 g smör
¤ 2 dl filmjölk (eller mjölk)
¤ Ost, marmelad eller övriga pålägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader och täck en plåt med baklåtspapper.
2. Blanda 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 krm salt i en bunke. Finfördela 50 g smör i mjölblandningen med fingertopparna.
3. Tillsätt 2 dl filmjölk och arbeta samman degen. Dela i två delar och lägg delarna på plåten, tryck ut till runda kakor ca 1,5 cm tjocka.
4. Skåra varje kaka och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Låt sconeskakorna svalna några minuter under bakduk på ett galler. Servera med smör, ost och marmelad
Receptet kommer ursprungligen från Interskol Hemskunskapsbok år 2000
Kommentera